Over Sigmatau

De uitgeverijen Uriel en Sigmatau zijn het levenswerk van historica/fotografe Annemie Reyntjens en auteur Luc Corremans, die bij elkaar ook de liefde vonden.

 

Annemie is verantwoordelijk voor de hedendaagse fotografie en iconografie van de boeken, waarin vaak 'toen' met 'nu' wordt verbonden: er wordt verteld wat 'toen' is gebeurd en welke sporen daar 'nu' nog van te bewonderen zijn. De boeken hebben bijgevolg zowel historische als toeristische waarde. Een mooi voorbeeld is het alom bejubelde foto/belevenisboek 'All Beautiful in Flanders Fields'. Luc neemt het redactionele voor zijn rekening, vaak in samenwerking met specialisten.

Annemie Reyntjens, fotografe

Luc Corremans (links) and Danny Deckers (rechts)

Sinds ongeveer twintig jaar tekenden Annemie en Luc voor een reeks non-fictieboeken die stuk voor stuk bestsellers werden, gaande van de reeks 'Spiegel van de Grote Oorlog' via 'Het boek der Kampen', het ultieme naslagwerk over de concentratiekampen van WO II, tot de zesdelige reeks 'Antwerpen, door het oog van de stadsgidsen'. Voorheen werden deze boeken geproduceerd voor uitgeverijen als Davidsfonds, Lannoo en Manteau. Sinds enige jaren brengen Annemie en Luc de boeken in eigen beheer uit. Naast de genoemde edities zijn de voornaamste titels van de laatste jaren: 'Centraal Station, spoorwegkathedraal', 'Antwerpen, Mon Amour', 'Mechelen, Mon Amour' en 'De haven, mijn wereld' van Danny Deckers, de nr. 1 kenner en ambassadeur van de Antwerpse haven.

SIGMATAU EDITIONS

Pierstraat 107

B-2840 Rumst

info@sigmatau.be

MIS NOOIT EEN UPDATE!

© 2019 DEHAVENMIJNWERELD.COM ALL RIGHTS RESERVED